Det är inte bara som bakverk, bok eller spel som schackrutan kommit och gått under årens lopp. Schackrutor är också ett återkommande mönster på både k

Det är inte bara som bakverk, bok eller spel som schackrutan kommit och gått under årens lopp. Schackrutor är också ett återkommande mönster på både kläder, möbler, tapeter och golv. Nedan kan du läsa mer om hur det kända spelet har gett upphov till ett tidlöst mönster.

Det rutiga mönstret

Idag är det återigen modernt med schackrutigt golv och det är inte första gången i historien. Dessutom är mönstret vanligt förekommande på bland annat kläder också. Alla varianter från stora till små rutor i en mängd olika färger och former finns representerade både bland inredning och kläder.

Det är inte alltid helt enkelt att lägga ett schackrutigt golv. Eftersom golvet både tar mycket fokus och är i sig självt en statussymbol. Samtidigt så är det här ett väldigt anpassningsbart mönster. Det går att lägga både på längden och diagonalen och beroende på rutornas storlek kan det få ett rum att upplevas som både större och mindre. Det i sin tur gör att golv med schackrutor passar överallt. Både i en stor hall, i ett stort kök eller ett litet badrum fungerar schackrutorna utmärkt.

Det är bara fantasin som sätter gränser.